Uherskobrodské zlatnictví přepadli dva maskovaní muži

Uherský Brod – Dva neznámí ozbrojení muži dnes dopoledne přepadli zlatnictví v Uherském Brodu na Uherskohradišťsku a ukradli zlaté šperky. Při přepadení nebyl nikdo zraněn. Škoda se předběžně odhaduje na milion korun, řekl policejní mluvčí Aleš Mergental. Policie po pachatelích pátrá, za trestný čin loupeže jim hrozí až deset let odnětí svobody.

Loupežné přepadení se odehrálo kolem 8:40 ve zlatnictví nedaleko Masarykova náměstí. „Dva maskovaní muži ozbrojení krátkou střelnou zbraní vešli do prodejny a přinutili obsluhu, aby jim vydala šest plat se zlatými šperky, převážně řetízky a náramky,“ uvedl mluvčí. Pachatelé uloupená plata strčili do tašky a utekli. 

Policie po pachatelích pátrala v Uherském Brodu i v okolí, zatím se je však nepodařilo dopadnout. Podle záběrů z bezpečnostních kamer přepadli zlatnictví dva mladí muži štíhlých postav. Oba byli maskováni šátky přes obličej a kapucemi přes hlavu, na sobě měli světlé mikiny, jeden z nich měl na mikině tmavší vestu a maskáčové kalhoty. 

K dopadení pachatelů by mohlo přispět svědectví dvou mužů

Policie žádá veřejnost o pomoc při pátrání, zájem má především o svědectví dvou mužů, kteří do zlatnictví přišli v čase kolem loupeže a zachytila je kamera. „Kriminalisté vyzývají tyto mladé muže, aby se přihlásili na policii, případně lidi, kteří tyto mladíky znají, aby své poznatky sdělili na linku 158,“ uvedl mluvčí. Policie záběry z kamery zveřejnila na svém webu.