Na lyžaře čeká v Peci pod Sněžkou slevová novinka

Pec pod Sněžkou – Na některých místech v Česku ráno klesla teplota až k -9 °C. Na zimu se připravují také horská střediska. Přitáhnout české lyžaře zpátky na české hory je společný cíl krkonošských středisek pro nadcházející zimní sezonu. Několik novinek chystají třeba v Peci pod Sněžkou, například nový systém slev s takzvanou kartou hosta.

Starosta Pece pod Sněžkou Alan Tomášek (ODS) vysvětluje, že ubytuje-li se v Peci host, dostane kartu hosta, na kterou může čerpat slevy. Předseda Sdružení turistického ruchu Pec pod Sněžkou Jiří Matějů dodal, že se jedná až o 30 slev. Karty tedy mají zvýhodnit hlavně ubytované hosty a motivovat je, aby se do Pece pod Sněžkou vraceli, a to nejen v zimě.

„Jednodenní host není pro ekonomiku města tak výhodný, jako několikadenní,“ pokračuje Alan Tomášek. Jiří Matějů dále prozradil, že kartu je možné použít opakovaně. Ta pak zjednoduší evidenci u ubytovatele. Delší sjezdovky nebo více lanovek ale letos lyžaři v Krkonoších nenajdou. Investovalo se poměrně málo, také kvůli nejasné situaci ČSTV, který největší skiareály v Krkonoších vlastní. Ceny zůstavají stejné, jako vloni.

Reportáž Václava Svobody (zdroj: ČT24)