Neznámý muž obtěžuje na Strakonicku školáky

Strakonice – Zatím neznámý muž obtěžuje před základními školami na Strakonicku žáky základních škol. Nabízí jim sušenky, peníze a odvoz domů. Dva případy se staly ve Vodňanech, jeden v Bavorově. Policisté se proto obracejí na veřejnost, na rodiče, děti a pedagogické pracovníky, aby byli ostražití a všímaví a v případě podobné zkušenosti volali bez prodlení na linku 158.

„Dva případy policie prověřuje ve Vodňanech, kdy měl muž oslovit žačku druhé třídy a žáka sedmé třídy. Třetí podobný případ se údajně stal v Bavorově. Děti se o svoji zkušenost s neznámým mužem před školou svěřily rodičům a ve škole. Muž se údajně u školy pohybuje pěšky v ranních i odpoledních hodinách,“ uvedla mluvčí policie Jaromíra Nováková.

Podle výpovědí dětí se popis shoduje v následujícím:

Muž je štíhlé, 180 centimetrů vysoké postavy, ve věku 30 až 35 let, s černými vlasy. Na sobě mívá mikinu s kapucí.

Policisté pokračují v prověřování případů. Zatím nemohou vyloučit ani to, že děti si incident vymyslely. To se naposledy stalo 22. září. Tehdy si žákyně druhé třídy z vesnice na Strakonicku vymyslela historku, že ji cizí muž vtáhl do auta a poranil na nohou, když se vracela večer domů od babičky.