Nehoda u Mladé Boleslavi komplikovala provoz na R10

Mladá Boleslav - Hromadná nehoda šesti vozidel blokovala od rána mezi 41. až 44. kilometrem rychlostní silnici R10 u Mladé Boleslavi. Nehoda se stala ve směru na Turnov, jeden člověk byl při ní zraněn těžce a dva lidé lehce. Na místě zasahoval vrtulník letecké záchranné služby. V 09:00 byl provoz zcela obnoven.

Celá kolize začala tím, že dodávce jedoucí do Liberce upadlo zhruba na 42. kilometru za jízdy kolo. Do poškozené dodávky pak narazila další dvě vozidla, tato kolize skončila bez vážnějšího zranění.

V místě střetu pak ale do sebe narazila další tři vozidla, přičemž v jednom byl vážně zraněn řidič, kterého pak vrtulník musel přepravit do Ústřední vojenské nemocnice v Praze-Střešovicích. Muž měl podle mluvčí středočeské záchranné služby Terezy Janečkové mnohačetná poranění. Při nehodě byly zraněny i dvě ženy, které skončily v nemocnici v Mladé Boleslavi.

Policisté museli kvůli přistávání vrtulníku na silnici uzavřít rychlostní silnici v obou směrech. Po 15 minutách provoz na Prahu obnovili, jeden jízdní pruh do Liberce byl zprůjezdněn v 8:30. Provoz byl zcela obnoven v 9:00. Okolnosti nehody policisté dále vyšetřují.