Doklady zmizelého místostarosty Brna-Židenic někdo pohodil u dálnice

Brno – Doklady a klíče pohřešovaného komunálního politika Aleše Vytopila (ODS) se našly pohozené u nájezdu na dálnici D1 nedaleko Ostrovačic na Brněnsku. Uvedla to policejní mluvčí Petra Vedrová. Bez svého místostarosty je židenická radnice už téměř dva měsíce. O osudu Vytopila jeho kolegové nic nevědí, stále počítají s možnou variantou, že je politik dosud naživu. Jeho pravomoci si zatím rozdělili mezi sebe.

Šestatřicetiletý Aleš Vytopil měl na židenické radnici na starosti oblast výstavby, územního plánování, správy financí a evropských fondů. Jeho blízcí ho naposledy viděli v pátek 9. září, kriminalisté při pátrání zatím nedospěli k žádnému závěru. Stopy spíše než k politickým aktivitám směřují k záležitostem v jeho osobním životě.

Pouhých deset dnů před záhadným zmizením Vytopil společně se svojí osmadvacetiletou přítelkyní Pavlou Antalovou založili firmu Pepebar se sídlem v místě Vytopilova bydliště. K podnikání si chtěli pronajmout hernu a bar v Hrotovicích. V den svého zmizení si politik vybral z banky 200 tisíc korun v hotovosti a na 19. hodinu odjel do Mariánského údolí v Brně-Líšni na schůzku s Filipem Onderkou, bývalým přítelem Vytopilovy současné partnerky, kterému herna a bar v Hrotovicích patří.

Aleš Vytopil měří přibližně 180 centimetrů, má střední postavu, kulatý obličej, hnědé oči a hnědočerné krátké rovné vlasy. V době zmizení měl na sobě zelenomodré pruhované tričko, modré rifle, sportovní boty bílé barvy a s sebou černou pánskou příruční tašku.

Protože Onderka na schůzku včas nedorazil, informoval o tom Vytopil Pavlu Antalovou, ta mu řekla, aby tam ještě 5 minut počkal a pak se vrátil domů. Po chvíli jí ale Vytopil přestal brát mobilní telefon a po několika dalších minutách už byl nedostupný. Antalová se domnívá, že se Vytopil stal obětí únosu. Za celou dobu se ale rodině neozval nikdo, kdo by místostarostu viděl, nikdo také nesdělil požadavky na výkupné. Policie se proto stále více kloní k možnosti, že se Vytopil stal obětí trestného činu.