Neznámý muž obtěžuje děti na Strakonicku

Strakonicko – Před základními školami ve Vodňanech a v Bavorově na Strakonicku nabízí neznámý muž dětem sladkosti, peníze a odvoz domů. Policie už řeší čtvrtý případ, je pravděpodobné, že se jedná o stejného muže. Scénář je pokaždé prakticky stejný – osloví malé dítě, ať už chlapce, nebo dívku, a nabídne mu sušenky, bonbony a odvoz domů.

Muže poprvé zaregistrovali ve Vodňanech. Teď už se ale objevil i o devět kilometrů dál, před základní školou v Bavorově. Starosta Vodňan Viktor Blaščák říká, že obec již udělala opatření. Mluvčí Krajského ředitelství PČR Jihočeského kraje Jiří Matzner upřesnil, že do škol chodí hlídky a policie o nebezpečí informuje na besedách.

Desetiletému chlapci z Bavorova muž údajně tvrdil, že je domluvený s jeho otcem a má ho odvézt domů. Chlapec však naštěstí utekl. Policie má problém se získáním přesného popisu muže, děti mají s charakteristikou problém. Policie má proto k dispozici zatím stále jen základní popis muže.

Reportáž Veroniky Kabátové (zdroj: ČT24)

„Muž je 190 cm vysoký, štíhlé postavy, má pravděpodobně náušnici nebo piercing a pohybuje se v tmavém terénním autě,“ uvedl Jiří Matzner. Podle policie není vyloučeno, že se muž objeví i u základních škol v jiných městech nebo obcích regionu. Vybízí proto k opatrnosti.