Z popovické vraždy viní policie zloděje

Praha – Muž, kterého policisté zadrželi v pátek, je podle kriminalistů vrahem devadesátiletého seniora. Ten zemřel ve svém domě ve Velkých Popovicích na následky násilného zranění na hlavě. Šestatřicetiletý muž mu je měl způsobit při vloupání. Spolu s ním zadrželi policisté také jednatřicetiletou ženu. Tu však propustili.

Vražda se stala mezi 6. a 10. říjnem, mrtvé tělo nalezli policisté 13. října. Policisté zjistili, že podezřelý muž se do domu, kde měl nakonec i zabíjet, vloupal třikrát. Nejprve 20. září ukradl 400 tisíc korun, na lup znovu vyrazil 5. října, tehdy ho však senior při krádeži vyrušil. „Potřetí přišel mezi 6. a 13. říjnem, kdy svoji oběť brutálně napadl a způsobil jí vážná poranění v oblasti hlavy,“ přiblížila rozhodující okamžik policejní mluvčí Soňa Budská. Starší muž ihned zemřel. Pachatel zatím stihl odcizit dalších 33 tisíc korun.

Lupiči, který se proměnil ve vraha, hrozí nejméně dvacetileté vězení. Může ale dopadnout ještě hůře, podle vyšetřovatelů není vyloučen ani výjimečný trest – až 30 let vězení nebo doživotí.

Vražda, kterou policie dopadením šestatřicetiletého muže zřejmě vyřešila, byla letos ve Středočeském kraji šestnáctá. Úspěšně policisté odhalili pachatele i v předchozích patnácti případech. Zatím ale museli začít hledat i sedmnáctého vraha. Ten v sobotu v noci zabil taxikáře u nádraží v Čelákovicích.