Policie obvinila všechny útočníky, kteří napadli hlídku

Liberec - Policisté zadrželi všechny útočníky, kteří v úterý večer v Liberci napadli hlídku převážející hledaného mladíka uprchlého z diagnostického ústavu. Při útoku byl zraněn jeden policista.

Všichni pachatelé včetně jedné ženy byli obviněni z násilí proti úřední osobě a z vydírání. Za to jim hrozí až osm let vězení, uvedla to liberecká policejní mluvčí Ludmila Knopová. Mladík, po němž bylo vyhlášeno celostátní pátrání, byl už ve středu převezen do diagnostického ústavu v
Boleticích.

Incident se stal několik minut před 21. hodinou. „Policista zadrženého mladíka držel a nepustil ho, ani když byl společně s nezletilcem vytažen z vozidla. Pachatelé do něho kopali,“ popsala útok Knopová. Policista musel být ošetřen, jeho zranění ale není vážné.

Hlídka hned na místě zadržela osmatřicetiletou ženu, která skončila v policejní cele. Ještě během noci policisté zjistili, že dalšími útočníky byli muži ve věku 17, 20, 28 a 42 let. „Ve středu v dopoledních hodinách zadrželi dva, odpoledne jednoho a večer se sám přihlásil poslední čtvrtý muž,“ uvedla mluvčí. Dodala, že jsou všichni v určitém příbuzenském vztahu.

Policisté během akce v Liberci zkontrolovali i tři velké činžovní domy. Do domu části Vesec, který byl zamčený, je však obyvatelé odmítli pustit. Policisté do něj proto nahlíželi pomocí hasičské plošiny a zjistili při tom, že v něm jeden z podezřelých je. Po otevření domu byl zajištěn, nebyl ale jediný. "Zadržena byla i další celostátně hledaná osoba, po které se
pátrá z jiného důvodu," doplnila Knopová.