Útočníky, kteří napadli policejní hlídku, poslal soudce do vazby

Liberec - Pětici útočníků, kteří v úterý večer v Liberci napadli policejní hlídku, poslal dnes soudce do vazby. Jedna žena a čtyři muži napadli policisty převážející hledaného mladíka, který uprchl z diagnostického ústavu. Všichni pachatelé byli obviněni z násilí proti úřední osobě a z vydírání, za což jim hrozí až osm let vězení. Hledaný mladík byl už ve středu předán do diagnostického ústavu v Boleticích.

Incident se stal v úterý jen pár minut před 21:00. „Hlídku napadli ve chvíli, kdy vypátraného nezletilce zajistila a převážela ho k dalším úkonům na policejní služebnu,“ uvedla policejní mluvčí Ivana Baláková. Skupina policejní vůz obstoupila, vytáhli policistu, který mladíka zajišťoval a napadli ho. „Kopali ho do těla i hlavy a snažili zadrženému mladíkovi zajistit útěk,“ popsala událost policejní mluvčí. Policista musel být ošetřen, zranění ale není vážné a nevyžádalo si pracovní neschopnost. 

Hlídka hned na místě zadržela osmatřicetiletou ženu, která skončila v policejní cele. Ještě během noci policisté zjistili, že dalšími útočníky byli muži ve věku 17, 20, 28 a 42 let. „Ve středu v dopoledních hodinách zadrželi dva, odpoledne jednoho a večer se sám přihlásil poslední čtvrtý muž,“ uvedla mluvčí. Dodala, že jsou všichni v příbuzenském vztahu.   

Policisté během akce v Liberci zkontrolovali i tři velké činžovní domy. Do jednoho z nich, který byl zamčený, je však obyvatelé odmítli pustit. Policisté do něj proto nahlíželi pomocí hasičské plošiny a zjistili při tom, že v něm jeden z podezřelých je. Po otevření domu podezřelého zajistili, ale nebyl jediný. Zadrželi ještě dalšího celostátně hledaného člověka, po kterém se pátrá z jiného důvodu.