Ostravští kriminalisté vyřešili dva případy brutálních přepadení

Ostrava - Hned dva případy brutálních loupeží, které skončily smrtí a pobodáním přepadených, vyřešili policisté v Ostravě. Kriminalisty zaskočila agresivita útočníků jen kvůli několika stokorunám. V minulých dnech skončili v celách tři mladíci ve věku sedmnáct až osmadvacet let.

Kvůli sedmnáctiletému mladíkovi na fotografii zemřel 59letý muž. V polovině srpna se přetahoval se zlodějem o svou tašku - přitom spadl na zem, narazil hlavou na obrubník a na místě zemřel. „Na místě byli svědci, kteří pachatele pronásledovali a byli schopni jej velmi dobře popsat, což nám pomohlo k objasnění této záležitosti,“ uvedl kriminalista Antonín Řezníček. Na vyřešení případu pracovalo deset kriminalistů. Po třech měsících mladíka našli a zatkli. Kvůli nízkému věku mu hrozí trest odnětí svobody od jednoho roku do pěti let. U dospělého pachatele by přitom šlo o sazbu deset až osmnáct let.

Reportáž Jiřího Loučky (zdroj: ČT24)

O měsíc a půl později na stejné ulici v Ostravě málem přišel o život další člověk. Také 63letý senior nechtěl dát zlodějům svou tašku. Třiadvacetiletý recidivista a jeho o pět let starší kamarád ho za to pobodali nožem. „Svou oběť si vytipovali, krátce sledovali a poté přepadli,“ prozradil kriminalista Antonín Řezníček. „Šokovalo nás, že pro minimální majetkový zisk bylo použito tak hrubého násilí s těžkými následky,“ dodal krajský ředitel PČR Tomáš Tuhý. Policejní vyšetřovatelé chtějí obě kauzy uzavřít během dvou měsíců. Pak o případných trestech pro obviněné rozhodne soudce.