Karlovy Vary stavěly na sportovišti Rolava načerno

Karlovy Vary – Stavební úřad zahájil s městem řízení o odstranění černé stavby, na dřevěnou konstrukci na sportovišti Rolava totiž magistrát neměl stavební povolení. Za černou stavbu mu tak hrozí pokuta v řádu desítek tisíc korun. Někteří členové kontrolního výboru magistrátu se navíc obávají, zda jsou betonové základy dostatečně bezpečné.

To, že je dřevěná konstrukce na sportovišti Rolava černou stavbou, přiznává i mluvčí karlovarského magistrátu Jan Kopál. Stavební úřad teď může nařídit její zbourání – výstavba přitom stála statisíce korun – nebo stavbu dodatečně povolí. Jestli je za chybu zodpovědné vedení městské organizace, která areál spravuje, nebo odbor majetku, zatím není jasné. 

Opoziční politici kritizují, že na sportovní akce do městského areálu chodí tisíce lidí, dřevěná bouda prý ale byla postavena bez projektu a nikdo neví, jestli je v pořádku statika budovy, což by byl např. v případě sněhové kalamity velký problém. Jednatelé městské společnosti se ovšem brání, že na starých betonových pilířích už v minulosti stála železná konstrukce, teď ji prý jen vyměnili za dřevěnou. 

Reportáž Antonína Bruštíka (zdroj: ČT24)

Za porušení stavebního zákona hrozí městu pokuta v řádu desítek tisíc korun. Kvůli podjatosti ale nemůže o výši pokuty rozhodnout karlovarský stavební úřad. Ten kauzu předá krajským úředníkům, kteří rozhodnutím pověří některý z okolních městských úřadů.