Při střelbě na lupiče poranil klenotník syna

Plzeň – Střelba zněla dnes ráno z klenotnictví v Jedlové ulici v Plzni-Slovanech. Prodejnu přepadli dva ozbrojení lupiči, kteří po požadovali vydání zboží. Majitel obchodu však nic takového neměl v úmyslu a po krátké potyčce na zločince vystřelil. Zranil však svého syna, který do obchodu právě přicházel. Lupiči zatím utekli.

Útočníci se podle majitele zlatnictví Bohumila Zíky pokusili napadnout jej i jeho manželku. „Používal na ni dýku – velký, dlouhý nůž,“ přiblížil. Sáhnul proto po střelné zbrani. Nešťastně ale místo zločinců zasáhl svého syna, který do přepadené prodejny právě přicházel. Mluvčí zdravotnické záchranné služby Lenka Ptáčková oznámila, že zdravotníci převezli do fakultní nemocnice pětapadesátiletého muže s vážným zraněním hrudníku. Podle policistů je muž mimo ohrožení života.

V nastalém zmatku lupiči utekli. Zda něco odnesli, policie nechtěla sdělit. Muži zamířili do Farského ulice nedaleko prodejny, kde se ztratili z očí všem, kteří jejich útok na klenotnictví spatřili. „Utíkali, měli černé oblečení a oba si natáhli kapuce,“ popsal jeden ze svědků.

Reportáž Davida Havleny (zdroj: ČT24)

Po pachatelích přepadení intenzivně pátrá policie. Zhruba dvacetiletí lupiči byli vyzbrojeni nožem a střelnou zbraní. Na Slovanech policisté provedli dopravní uzávěru, podle policejní mluvčí Martiny Korandové také kontrolují auta na všech výjezdech z Plzně.