Naděje působí v Písku už deset let

Písek – Občanské sdružení Naděje oslavilo v Písku desetileté výročí tamního působení. Svým klientům pomáhá najít práci, zbavit se dluhů, jeho pracovníci pracují s nepřizpůsobivými občany a věnují se i dětem ze sociálně slabých rodin. V rámci oslav dnešního výročí vysadili pracovníci sdružení i jeho klienti uprostřed města lípu.

První píseckou pobočku otevřela Naděje v domě se sociálními byty ve Svatoplukově ulici. Písecká Naděje pomohla třeba Michalu Mižigárovi, který teď i přes problémy na základní škole studuje na Karlově univerzitě. Ivaně Maškové zase občanské sdružení pomohlo vyřešit problém s dlouhodobou nezaměstnaností a díky Naději si našla práci. 

Už devět let působí Naděje také v Purkraticích, kde město zřídilo holobyty, a změny jsou vidět i tam. Zdaleka ne každý, kdo v nich kvůli dluhům za bydlení skončil, tam totiž zůstává. Jak upozorňuje vedoucí střediska Pavel Kubišta, tak se někteří dlužníci postupně dostali zpátky do normálního bydlení. Ředitel oblastní pobočky Naděje Daniel Svoboda ovšem upozorňuje, že jde o obtížnou a dlouhodobou práci, jejíž výsledky se někdy rozkrývají velice těžce.

Reportáž Kristiny Vrkočové (zdroj: ČT24)