Nulová tolerance v ulicích noční Karviné

Karviná - Na noční kontrolu řidičů i restaurací a klubů vyrazili policisté v Karviné. Společně s městskou policií se zaměřili na dopravní nekázeň na silnicích a podávání alkoholických nápojů mladistvým. Noční kontroly v Karviné probíhaly v rámci projektu Nulová tolerance. Policie chce do konce roku podobné akce uskutečnit ještě minimálně třikrát.

Na noční kontroly v Karviné vyrazili dnes policisté spolu s tamní městskou policií do čtvrti Nové město. Netrvalo dlouho a policistům se podařilo odchytit řidiče, který nevlastnil řidičský průkaz. „Jedná se o osobu, která nevlastní řidičský průkaz, nikdy žádné řidičské zkoušky nevykonávala a navíc vozidlo nesplňuje podmínky pro provoz na pozemních komunikacích, má propadlou technickou kontrolu,“ konstatoval tiskový mluvčí PČR Karviná Jaroslav Kus.

Policisté také cíleně kontrolovali vozy taxislužby, především pak její zákazníky. „Zaměřujeme se spíše na osádku pro ochranu řidiče taxislužeb, kdy tipujeme, monitorujeme osoby, které těmi taxíky tady jezdí,“ dodává Kus. Podle několika řidičů taxislužby se jim však zatím nestalo, že by je někdo přepadl. To se ovšem nedá říct o neplacení. „Že mi nezaplatili, to se mi stává dost často,“ potvrzuje taxikář Arnošt Valový.

Úderem půlnoci se pak policisté zaměřili také na tamní restaurace a kluby. I v tomto případě netrvalo nikterak dlouho a policie našla prvního hříšníka, když sedmnáctiletý mladík nadýchal 0,66 promile. Policisté následně prověřovali personál podniku, aby zjistili, kdo mladíkovi podal alkohol. Mladík byl předvedený na místní obvodní oddělení a musel vyčkat příjezdu rodičů.