Na Mladoboleslavsku se ráno zřítil rodinný dům

Skorkov - Ve Skorkově na Mladoboleslavsku se ráno zřítil rodinný dům, dva lidé při tom utrpěli zranění. V budově podle vyšetřovatelů explodovala buď akumulační kamna, nebo expanzní nádrž. Po výbuchu se sesula k zemi přibližně třetina budovy. Padající zdivo zranilo třiačtyřicetiletou ženu a jejího osmiletého synovce a zcela zničilo čtyři zaparkovaná auta.

Vyděšení obyvatelé domu, který byl nedávno rekonstruován, vyvázli podle mluvčího boleslavské policie Davida Schöna s pohmožděninami. „Záchranáři je převezli k ošetření do nemocnice, ale už je propustili,“ dodal.   

Na místo dorazil statik, který konstatoval, že další zřícení objektu nehrozí. Odborná firma ale bude muset zbourat část budovy s technickým zázemím, kde exploze vznikla. Naopak části domu, v nichž jsou obytné místnosti, jsou podle experta bezpečné. „My se tím dál zabýváme, budeme zjišťovat přesnou příčinu, ale podezření na trestný čin nemáme. Byla to pravděpodobně technická závada,“ dodal policejní mluvčí. Více bude policie vědět, až odborná firma provede revizi zařízení.   

Reportáž Ivany Šmelové (zdroj: ČT24)

Rodina podle starosty našla nouzové ubytování u sousedky. „Obec se s ní srovná, a pokud by to trvalo nějak dlouho, můžeme jim zajistit ubytování v hotelu, který je v obci,“ uvedl starosta Miloš Honzák.   

Dobrovolní hasiči začali okamžitě likvidovat zával na silnici vedoucí podél domu, která musela být uzavřena. Chtějí ji co nejrychleji zprůjezdnit. „Je bohužel slepá, takže lidé, kteří bydlí na konci ulice, by nemohli projíždět,“ uvedl starosta.