Větrovským hasičům odjel zloděj s kradenými věcmi v jejich autě

Větrov u Frýdlantu – Dobrovolné hasiče z Větrova u Frýdlantu vykradl v noci neznámý zloděj. Do hasičské zbrojnice se dostal oknem, prošel garáží i přilehlými místnostmi, sebral veškeré vybavení potřebné k výjezdu a vše, co mu přišlo pod ruku. Ukradené věci pak naložil do téměř nové hasičské dodávky Volkswagen Transporter, se kterou pak zloděj či zloději prorazili dveře zbrojnice a ujeli. Auto přitom dostali místní hasiči minulý rok místo dodávky, kterou jim vzala blesková povodeň. Policie červenobílou hasičskou dodávku odpoledne našla v Polsku nedaleko od hranic.

Ze zbrojnice zmizely i dvě motorové pily, křovinořez, kompresor, šest kapesních radiostanic, vysílačka, nářadí a desítky litrů nafty a benzinu. Budova byla zamčená, podle velitele frýdlantských dobrovolných hasičů Josefa Šperla v ní ale jiné zabezpečovací zařízení nebylo. Škodu by hasičům měla pokrýt pojistka.

Jednotka dobrovolných hasičů byla bez vozu a vybavení úplně ochromená. „Ochromili akceschopnost jednotky města Frýdlant, protože je to další jednotka pro město,“ prohlásil Šperl.

Reportáž Lucie Pokorné (zdroj: ČT24)

Po obědě ale přišla dobrá zpráva – policie hasičskou dodávku našla nedaleko za hranicemi na polském území. Hasičům spadl kámen ze srdce, dodávka totiž nebyla ani rok stará. Dostali ji darem po loňských povodních, které jim již jedno vozidlo sebraly. Z vlastních peněz by si ji hasiči dovolit nemohli.