V Hradci Králové srazilo auto dvě děti, jedno nepřežilo

Hradec Králové – Dvě děti ve věku tři a pět let srazil dnes odpoledne nedaleko přechodu pro chodce v Habrmanově ulici v Hradci Králové řidič osobního auta. Utrpěly těžká zranění. Mladší z dětí nakonec v nemocnici svým zraněním podlehlo a druhé je ve vážném stavu. Auto zřejmě dostalo smyk vjelo na chodník a čelně nabouralo do domu. Policie vyloučila, že by řidič před jízdou požil alkohol.

„Osobní vůz se roztočil v blízkosti přechodu pro chodce,“ popsal průběh nehody operační důstojník. Právě v té chvíli děti se svými prarodiči přecházely ulici. Auto do nich narazilo a odmrštilo děti do silnice. „Jedno z dětí utrpělo poranění hrudníku a břicha, druhé poranění hlavy a pánve,“ uvedla mluvčí ZZS Královéhradeckého kraje Anna Krempová.

Policisté teď budou hledat příčinu, proč se auto roztočilo. Už vyslechli svědky nehody i řidiče. Zda ho obviní, zatím policisté nerozhodli. „U řidiče motorového vozidla byla provedena orientační dechová zkouška na alkohol s negativním výsledkem a dále byl podroben orientačnímu testu na přítomnost omamných a psychotropních látek rovněž s negativním výsledkem,“ upozornil mluvčí královéhradecké policie Jan Čižkovský.

Reportáž Erika Knajfla (zdroj: ČT24)

Další život si v Hradci Králové dnes odpoledne vyžádala nehoda v ulici Bratří Štefanů. Po nárazu do stromu zde zemřel řidič automobilu, jeho spolujezdkyni záchranáři převezli do nemocnice. Operační důstojník se nechal slyšet, že příčinou bylo zřejmě nezvládnutí řízení. Provoz v ulici zůstal nepřerušen. Na místě zasahovali policisté, hasiči i záchranáři.