Nehoda přerostla v požár, oheň poškodil i rodinný dům

Háj ve Slezsku (Opavsko) – Požár, který vznikl po ranní nehodě osobního auta a dodávky v Háji ve Slezsku, zničil obě vozidla, vážně poškodil sousední dům, veřejné osvětlení a další infrastrukturu. Nehoda se neobešla bez zranění, které utrpěl řidič dodávky, podle policejní mluvčí Dagmar Schindlerové ale měla jenom lehký charakter. Havárie se zřejmě stala, protože řidič jednoho vozidla nedal přednost při vjíždění na hlavní silnici.

Z vedlejší ulice najížděl na hlavní jednadvacetiletý řidič dodávky Renault Mascot, do kterého narazila octavie vedená jedenatřictiletou ženou. „Řidič nákladního vozu je podezřelý z toho, že nedal přednost v jízdě osobnímu vozidlu. Přestože se řidička snažila nehodě intenzivním brzděním zabránit, nepodařilo se jí to,“ uvedla mluvčí Schindlerová.

Větší vozidlo se po nárazu převrátilo na bok a prorazila se jeho palivová nádrž. Vyteklá nafta se vzápětí vznítila. Když řidič prchal rozbitým čelním sklem před ohněm, poranil se. Další škody na zdraví už nehoda nezpůsobila, zato se rychle začaly přičítat další majetkové škody. Záhy vzplálo i osobní auto, na které stekla hořící nafta. „Dále požár poškodil veřejné osvětlení, dopravní značku a zde se nacházející vedení kabelové televize,“ doplnila policejní mluvčí.

Nakonec oheň přeskočil i na plot sousední zahrady a poškodil i rodinný dům. Žár poničil čtyři okna, střechu a fasádu.

Na místo se sjeli hasiči, podle mluvčího moravskoslezského sboru Petra Kůdely dostali oheň pod kontrolu do tří minut po příjezdu. „Vedle dohašování obou vozidel také ochlazovali dvoupodlažní rodinný domek. Dohašení zabralo hasičům čtvrthodinku,“ upřesnil. Doplnil, že celková škoda byla předběžně odhadnuta na 830 tisíc korun.