Vedení obce omylem prodalo pozemek hasičárny

Buč (Plzeňsko) - V Buči na severu Plzeňska se už několik let táhne spor o hasičárnu. Bývalé zastupitelstvo totiž omylem prodalo pozemek, který se nachází pod obecní hasičárnou. Nový majitel ho chce začít užívat a hasiči už víc než pět let čekají na rozhodnutí.

Místní chatař Petr Knap chtěl před pěti lety koupit pozemky u své zahrady. Tehdejší vedení obce s prodejem souhlasilo. Omylem ale prodalo i pozemek pod hasičárnou. „Jak to říkají všichni, to se může stát jenom v Bezvěrově,“ říká Pavel Brož, SDH Buč. Bývalý starosta tehdy čísla pozemků přehlédl. Svou chybu ale přiznává. „Stalo se to asi omylem při místním šetření,“ říká Vlastimil Hlavatý, bývalý starosta Bezvěrova.

Obec zřejmě tehdy žádné místní šetření neprovedla a na hasičárnu se zapomnělo. Objevilo se ale řešení. Nový majitel si totiž část své chaty rozšířil na území obce. „Poslední domluva s panem Knapem je, že se ty dva pozemky mezi sebou vymění,“ uvedl bývalý starosta. „Když se nám toto nepodaří, tak na novém pozemku, který máme v plánu koupit, by se postavila nová hasičárna,“ uvedla starostka Bezvěrova Iveta Mašková. Dokud vedení obce svou chybu nenapraví, musí hasiči zásahové vozidlo parkovat mimo zbrojnici. To ale může znatelně ovlivnit jeho technický stav.

Reportáž Davida Havleny (zdroj: ČT24)