Dvojice na skútru ujížděla policii, jeden muž zemřel

Praha – Honička policie a dvojice na skútru v Praze 1 skončila smrtí jednoho z ujíždějících mužů. Policejní hlídka chtěla osádku motocyklu zkontrolovat, ale jeho řidič začal zrychlovat a brzy jí zmizel z dohledu. Za zatáčkou v Nerudově ulici pak policisté našli havarovaný skútr, jeden z mužů, sedmačtyřicetiletý, byl mrtvý. Jeho spolujezdec, dvaadvacetiletý muž, pak zraněný. Potvrdila to policejní mluvčí Eva Kropáčová.

Uvedla, že policisté muže hned resuscitovali a zavolali záchrannou službu, oživit se ho už ale nepodařilo. Druhý muž podle mluvčí pražské záchranné služby Jiřiny Ernestové skončil se středně těžkými zraněními ve střešovické nemocnici. Při nehodě utrpěl zhmožděniny, zlomeniny a otřes mozku. Ernestová potvrdila, že byl při vědomí.

Důvodem, proč policisté chtěli řidiče motocyklu zastavit, byla jeho rychlá jízda a přejíždění z pruhu do pruhu bez užití směrových světel. Na jejich výzvu k zastavení na nábřeží Edvarda Beneše ale nereagoval a před policisty ujížděl směrem k Pražskému hradu. Jízdní pruh v Nerudově ulici ale blokovala osobní auta, proto tam policisté nemohli projet. Toho využil řidič motocyklu a prokličkoval mezi auty. 

Řidič motocyklu na místě zemřel

Policisté se pokusili motorce nadjet z Malostranského náměstí, které ústí do Nerudovy ulice. „Při nájezdu do této ulice nebyla vidět žádná světla. Při projíždění ulice však před hotelem ležel na zemi nastartovaný motocykl a dvě osoby,“ doplnila Kropáčová. Motocykl řídil muž, který na místě zemřel. Okolnosti nehody policisté dál zjišťují, v případu rovněž zahájili úkony trestního řízení pro podezření z těžkého ublížení na zdraví z nedbalosti.