Hromadná nehoda na Frýdecko-Místecku si vyžádala oběť

Staříč (Frýdecko-Místecko) – Hromadná nehoda čtyř osobních automobilů a autobusu uzavřela dnes ráno provoz na rychlostní silnici R56 ve směru Frýdek-Místek – Ostrava na 49. kilometru. Kolize zaviněná ranní ledovkou si vyžádala těžké zranění osmadvacetileté ženy, která na následky zranění zemřela. Silnice musela být uzavřena zhruba čtyři hodiny, doprava byla obnovena krátce po 10:00, řekl mluvčí tamní policie Vlastimil Starzyk.

Vinou ranní ledovky nejprve havarovala čtyři osobní auta. Do jednoho z nich pak narazil autobus, kterým se z noční směny vracela asi padesátka zaměstnanců nošovické automobilky. Uvnitř auta seděla mladá řidička. „Utrpěla těžká zranění a vrtulník letecké záchranné služby ji přepravil do ostravské fakultní nemocnice,“ řekl mluvčí.

Mluvčí záchranné služby Lukáš Humpl uvedl, že osmadvacetiletá žena utrpěla zranění hlavy, hrudníku a břicha a byla v bezprostředním ohrožení života. „Pacientka se nalézala v bezvědomí, posádka musela zajistit její dýchací cesty a připojit ji k umělé plicní ventilaci,“ uvedl Humpl s tím, že stav ženy se dále zhoršoval a lékaři ji museli oživovat. Na urgentním příjmu nemocnice byla v kritickém stavu a selhávaly jí základní životní funkce. Svým zraněním nakonec podlehla. Ostatní řidiči vyvázli bez zranění. Poslední havarované vozidlo odklidili hasiči po desáté hodině. Od té doby je silnice v obou směrech opět průjezdná.

Reportáž Radka Wiglasze a Jiřího Loučky (zdroj: ČT24)