Spor kolem prodeje Lázní III ve Varech graduje

Karlovy Vary – Město Karlovy Vary bude od soukromé společnosti žádat další peníze. Sto milionů korun za prodej památné budovy na lukrativním místě těsně vedle kolonád je podle něj málo. Prodej Lázní III, který organizovalo bývalé vedení města, stále řeší soud. Po volbách nové vedení totiž prodej napadlo a u okresního soudu uspělo. Ten kvůli chybám rozhodl o neplatnosti smlouvy. Protistrana se odvolala.

Primátor Karlových Varů Petr Kulhánek (KOA) informoval, že probíhá jednání s protistranou o možnosti mimosoudního vyrovnání. Město chce lázně prodat za tržní hodnotu. Tu odhaduje na dvojnásobek původní ceny. Zástupce soukromé firmy na kameru mluvit nechtěl, potvrdil ale, že má zájem se s městem dohodnout. Věří, že znalci potvrdí původní cenu.

Podle primátora bude město za lázně požadovat doplatek 100 milionů korun. K odpovědnosti by se ale podle zastupitele Jiřího Kotka (Alternativa) teď měli přihlásit i politici, kteří o kauze rozhodovali, a kteří opět usilují o místa na radnici. Podle primátora ale případný vstup ODS do vedení neznamená stop pro vyšetřování sporných kauz.

Reportáž Antonína Bruštíka (zdroj: ČT24)

„Pokud bude cílem prověřování určitých smluvních vztahů nebo smluv uzavřených v minulosti, tak je to v pořádku. Pokud půjde jen o roztáčení právnických taxametrů, nebudeme souhlasit,“ sdělil předseda místního sdružení ODS Jiří Vaněček. Opozice kritizovala minulé vedení města také za prodej lukrativních domů v centru lázní, rozpočet na stavbu multifunkční arény nebo hospodaření hokejového klubu.