Dopravu v krajích komplikuje námraza

Liberecko, Královéhradecko, Pardubicko - Ledovka a námraza od rána komplikuje dopravu v Libereckém kraji. Problémy jsou hlášeny na hlavní silnici 10 v Desné na Jablonecku ve směru na Kořenov a Harrachov. Náledí se tvoří také na řadě míst na Pardubicku, silničáři varují před možnou námrazou zejména ve vyšších polohách i v královéhradeckém regionu. Řidiči by při jízdě měli dbát zvýšené opatrnosti.

V Libereckém kraji je kvůli náledí prakticky neprůjezdná silnice třetí třídy 2921 u obce Chuchelna na Semilsku, silnice kloužou také v Maršovicích na Jablonecku nebo v Kamenickém Šenově na Českolipsku. Vážné dopravní nehody zatím hlášeny nejsou. V regionu je zataženo a mlhavo, místy mrholí, teploty se pohybují kolem bodu mrazu.

Před ledovkou varují také pardubičtí silničáři. Náledí se vyskytuje na Hlinecku, Chrudimsku, v okolí Lanškrouna a Vysokého Mýta. Ranní teploty v kraji byly dnes ráno místy i pod bodem mrazu, místy slabě mrholilo nebo se tvořily mlhy.

Na Královéhradecku hrozí výskyt námrazy hlavně ve vyšších polohách. Hlavní silniční tahy na Trutnovsku a Rychnovsku jsou mokré po chemickém ošetření, na menších komunikacích a v lesních úsecích se může tvořit námraza. Nejvyšší denní teploty se tu podle meteorologů vyšplhají k sedmi stupňům Celsia, na horách se může objevit mrznoucí mrholení.