Zdrogovaného učitele z Chebu udali vlastní studenti

Cheb – Pod vlivem drog byl v pracovní době přistižen učitel Integrované střední školy v Chebu. Všimli si toho sami studenti, kteří na jeho roztržité a podezřelé chování upozornili vedení školy. S pedagogem byla okamžitě dohodou ukončena pracovní smlouva. Dnes to potvrdil ředitel školy Miroslav Liška.

Případ se stal ve škole zhruba před měsícem. „Máme na škole nulovou toleranci k alkoholu, drogám a šikaně. To platí nejen pro žáky, ale i pro učitele. Zároveň ale máme dobrou komunikaci mezi vedením školy a žáky,“ uvedl Liška. Podle něj právě školní parlament upozornil na podezřelé chování učitele.

Zástupce ředitele neváhal a podřízeného vyzval k okamžitému podrobení se testu na drogy. „Byl to multi test na 5 druhů látek. A vyšel pozitivně, tuším, že na pervitin,“ řekl pro ČT zástupce ředitele Martin Ševčík. Kvůli hrubému porušení pracovní kázně musel němčinář velmi rychle skončit. Kriminalisté nyní prověřují jeho minulost. „Podstatou jeho protiprávního jednání bylo to, že v desítkách případů měl na území Chebska vícero osobám prodat drogu pervitin,“ komentovala případ krajská policejní mluvčí Andrea Kávová.

Reportáž Antonína Bruštíka (zdroj: ČT24)

Podle krajského radního pro školství Vratislava Emlera (ČSSD), ředitel školy kraj, který je jejím zřizovatelem, o případu informoval. Dohodu o ukončení pracovního poměru konzultoval ředitel jak s právníkem školy, tak kraje.

Podle Emlera se v poslední době podobný případ v kraji nestal. „Není ale vyloučeno, že za nějakými odchody učitelů v průběhu roku mohly být i jiné důvody než ty udávané,“ dodal Emler s tím, že v případě pochybení chebského učitele jde o výjimku.