Policie zveřejnila záběry honičky se zlodějem jaguáru

Praha - Pražská policie zveřejnila záznam včerejší bezohledné jízdy řidiče Jaguáru. Hlídka začala luxusní auto s tříčlennou posádkou pronásledovat, kvůli jeho registrační značce, kterou evidovala jako kradenou. Během honičky vůz několikrát naboural stojící auta. Policie ho dostihla na křižovatce Jeseniovy a Želivského ulice. Dveře u řidiče byly ale zamčené a policista si tak musel auto otevřít násilím.

Řidič podle informací policie nerespektoval výzvy policistů k zastavení a strhla se tak divoká honička, v jejímž rámci jel řidič jaguáru určitou část i v protisměru, naboural čtyři zaparkovaná auta, přitom jaguára poškodil a musel tak zpomalit. Tohoto využili policisté a za pomalu ujíždějícím vozidlem se rozběhli. Pokusili otevřít dveře, ty ale byly zamčené, proto pomocí obušků rozbili boční okénka a čelní sklo. Nakonec se podařilo celou osádku vozu zadržet a všichni tři muži poté skončili na služebně. Na jednoho z nich dokonce soud vydal příkaz k dodání do výkonu trestu, protože se vyhýbal nástupu do vězení. Nyní mu hrozí obvinění z trestného činu násilí proti úřední osobě - trestní sazba až 6 let odnětí svobody. Jeho dva společníci byli propuštěni – hrozí jim pokuta v přestupkovém řízení, neboť neuposlechli výzvy veřejného činitele.  

V jaguáru policisté našli mimo jiné i věci určené k vykrádání a krádežím aut. Vozidlo jako takové nebylo v evidenci odcizených aut, nicméně mělo odcizené registrační značky. 

Policejní záběry honičky s řidičem v jaguáru (zdroj: ČT24)