Vážná nehoda zastavila provoz na dálnici D5 u Berouna

Beroun - Provoz na 23. kilometru dálnice D5 ve směru na Rozvadov dnes dopoledne zastavila vážná dopravní nehoda osobního a nákladního automobilu. Dva lidé se zranili, z toho jeden těžce. Jednoho člověka museli vyprostit hasiči, jak informovala mluvčí středočeských hasičů Lenka Kostková.

Složky Integrovaného záchranného systému se o nehodě dozvěděli krátce po 09:00. „Hasiči po vyproštění zraněné osoby museli zajistit vozidla proti požáru,“ uvedla Kostková. Podle jejích informací byli na místě další dva zranění.

Dálnice ve směru na Plzeň byla téměř čtyři hodiny uzavřena, řidiči jezdili po objížďce. Od 11:30 byla dálnice průjezdná odstavným pruhem, po 12:30 je už zcela volná. Ještě v poledne byl však provoz velmi hustý, neboť se rozjížděly několikakilometrové kolony. „Jak řidiči objížděli 23. kilometr přes Beroun a Zdice, ucpali objezdní trasy,“ uvedl redaktor ČT Antonín Šimůnek.

Telefonát Antonína Šimůnka (zdroj: ČT24)

K nehodě došlo tak, že řidič dodávky narazil do pojízdného dopravního značení, u kterého pracovali cestáři. Řidič se těžce zranil a byl převezen sanitkou do pražské motolské nemocnice. Muž dodávkou smetl i jednoho ze silničářů, podle mluvčí středočeské záchranné služby Terezy Janečkové však muž neutrpěl vážná poranění, převezen byl do hořovické nemocnice.