Změny na pražské radnici: Magistrát opouští šéf odboru informatiky Vimr

Praha - Změny související s nástupem nové koalice ODS a TOP 09 na pražskou radnici pokračují. K dnešnímu dni rezignoval ředitel magistrátního odboru informatiky Martin Vimr. Sdělila to radní pro oblast informatiky Eva Vorlíčková (TOP 09). Odbor má na starosti například kritizovaný projekt opencard.

„Rezignaci mi přinesl dnes dopoledne. Hned jsme vypsali výběrové řízení, abychom nového ředitele našli co nejrychleji, protože problémů tu bude hodně,“ řekla Vorlíčková. Zájemci se mohou do výběrového řízení hlásit do 20. prosince, nový ředitel by mohl být podle Vorlíčkové vybrán na začátku ledna. Do té doby je řízením odboru pověřen ředitel magistrátu Martin Trnka.

Vimr do funkce nastoupil letos v březnu. Před tím pro Prahu pracoval externě. Řídil projekty Proxio, které se zabývají sjednocením registrů, evidencí a agend hlavního města. Radní Vorlíčková už minulý týden sdělila, že si chce nechat prověřit všechny zakázky, které nyní na odboru informatiky jsou. Jen v prosinci a lednu by se podle ní mělo jednat o zakázkách, jejichž hodnota dosahuje asi miliardy korun.

Nová pražská koalice
Zdroj: ČT24

Personální změny na místech důležitých magistrátních úředníků se po nástupu koalice ODS a TOP 09 očekávaly. Nejistá je pozice také šéfa památkářů Jana Kněžínka nebo ředitele odboru městského investora Jiřího Zlatohlávka.

Už minulý týden nové vedení hlavního města obměnilo část dozorčí rady pražského dopravního podniku, v následujících týdnech chce vyměnit lidi i ve společnostech Pražské služby či Obecní dům. K dnešnímu dni svoje křeslo opustil také ředitel dopravního podniku Martin Dvořák.

Vydáno pod