Královédvorského místostarostu zbil útočník holí

Dvůr Králové nad Labem (Trutnovsko) – Místostarostu Dvora Králové Jana Béma (ODS) přepadl v pondělí neznámý muž a zbil ho dřevěnou holí. Politik utrpěl tržnou ránu na hlavě a skončil v péči lékařů v královédvorské nemocnici. Příčiny útoku nejsou známy, může ale jít o důsledek některého z rozhodnutí radnice. Protože policie nemá představu, kdo byl útočník, prosí o spolupráci případné svědky.

Neznámý útočník napadl místostarostu, když šel do práce. „Krátce po čtvrt na osm v Libušině ulici ve Dvoře Králové nad Labem někdo přepadl pětapadesátiletého muže. Jednalo se o pracovníka městského úřadu, který šel do práce,“ uvedl mluvčí trutnovské policie Udo Ertner.

Sám místostarosta netuší, kdo by na něj chtěl zaútočit. „Nikdo mi nevyhrožoval. Ale možná se mi teprve ozve,“ uvedl Bém. Útok přišel v době, kdy královédvorská radnice provádí řadu kontroverzních kroků. Skončila problematická rekonstrukce náměstí, město se také chystá zcela zakázat herny. Probíhá také spor o provozování vodovodů a kanalizací, nedávno vzbudilo zlou krev i přejmenování části jedné ulice.