Policisté pochytali lupičský gang z Rakovnicka

Rakovník - Gang ozbrojených lupičů, který jen za poslední měsíc přepadl pět benzinek a kasino, dopadli policisté na Rakovnicku. Čtyři mladíci ve věku 19 až 22 let si přišli na 120 tisíc korun. Teď sedí v cele předběžného zadržení. Soud rozhodne, jestli půjdou do vazby. V případě prokázání viny by si mohli odsedět až 10 let vězení.

Poslední loupež se odehrála přímo v Rakovníku. Čtyři maskovaní muži s plynovými pistolemi vtrhli krátce po druhé hodině ráno do kasina. Odnesli si 25 tisíc korun. Kriminalisté je zadrželi hodinu poté. Kvůli sérii předchozích přepadení po nich pátrali už měsíc. „Jejich agresivita se zvyšovala, ke konci už byli velice organizovaní,“ uvedl komisař rakovnické policie Radek Soběslavský.

Pro rakovnickou policii to byl jeden z největších případů posledních let. Před kasinem totiž muži ve dvojicích přepadli pět čerpacích stanic. Tři na Rakovnicku a dvě na Kladensku, pokaždé s plynovými pistolemi v rukou. Z čerpacích stanic si lupiči odnesli celkem 94 tisíc korun. V Krupé dokonce dvakrát vystřelili na obsluhu. „Jeden zařval: Naval prachy, dělej!' a dvakrát vystřelil. Netrefil se do mě,“ popsala prodavačka z benzinky. I plynová pistole přitom může při střelbě zblízka způsobit vážná zranění.

Reportáž Ivany Šmelové (zdroj: ČT24)

Sérii loupeží ale doprovázely i kuriozity. Trezor v kasinu měl časový zámek. Čtveřice původně chtěla počkat 15 minut, než se otevře, pak si to rozmyslela. „Odcházeli zadním vchodem, o kterém jeden z pachatelů zřejmě nevěděl. Nechali ho na místě a pak se pro něj museli vrátit,“ řekl Soběslavský. Podle informací České televize se také jeden z mladíků objevil v den svého zatčení v regionálním tisku. V anketě mluvil o tom, jak se mu podařilo v jedné herně vyhrát peníze.