Praha ukončí smlouvu nájemci Holešovické tržnice

Praha – Pražský magistrát se rozhodl ukončit nájemní smlouvu společnosti Delta Center na využívání Holešovické tržnice. Radní se na vyvázání smlouvy dohodli na dnešním zasedání. Hlavním důvodem je zadlužení společnosti, která má městu za využívání tržnice údajně doplatit 147 milionů korun. Zastupitelé tak přistoupili na doporučení magistrátního výboru pro hospodářskou politiku a informatiku. Delta Center však už dříve tvrdila, že žádné peníze magistrátu nedluží.

Nájemce měl údajný dluh uhradit do 15. prosince. „K dnešnímu dni však nebyl závazek uhrazen,“ sdělila radní Alexandra Udženija v tiskové zprávě. Delta Center už dříve uvedla, že žádné dluhy vůči městu nemá. Naopak do úpravy areálu prý nad rámec běžných úprav investovala stovky milionů korun. Praha tedy prý dluží jí.

Roční nájemné činí 109 milionů korun. Součástí smlouvy je ustanovení, podle kterého nájemce hradí opravy nad rámec běžné údržby. Náklady si pak může odpočítat z nájemného. Firma má tržnici v nájmu od roku 1994, smlouva má skončit v roce 2045. Nájemce tržnice v březnu představil Praze plán na obnovu areálu. Rekonstrukci tržnice sliboval už před několika lety, dosud ale zůstalo jen u slibů.

Vydáno pod