Gang měl unést a mučit brněnského podnikatele

Brno - Policie zlikvidovala ve čtvrtek tříčlenný gang, který chtěl údajně unést, mučit a připravit o milionové úspory čtyřiapadesátiletého brněnského podnikatele. Trojice mladíků starých kolem dvaceti let mezi sebou otevřeně mluvila o tom, že oběť po zisku peněz zlikvidují. Předpokládali, že na únosu vydělají až deset milionů korun.

Podle policie chtěli mladíci dostat z podnikatele jeho hesla a kódy k účtům. Z nich pak chtěli přečerpat peníze na své vlastní bankovní účty. Členem gangu byl i člověk, který je dobře znalý převodů přes internet a měl se o peníze postarat. Specialisté nyní prověřují, zda gang již nemá zahraniční bankovní konta.

Policie se o připravovaném únosu dověděla se čtyřdenním předstihem. Podařilo se jí „nasadit“ do gangu kriminalistu, jenž se vydával za nájemného vraha a měl zlikvidovat podnikatele.

Podezřelí byli zatčeni bezprostředně před plánovaným únosem. Zadrženi byli 30 metrů před objektem v Brně-Líšni, v němž si podnikatel počítal na stole tržbu ve výši 350 000 korun. Trojice je ve vazbě, zadrženým hrozí až deset let vězení.

Skupina měla v úmyslu muže natlačit do jeho vozu. Podnikatel je provozovatelem autoservisu a benzinové stanice. Násilím z něj někde v prostoru za Brnem chtěla trojice dostat všechny jeho peníze a úspory. Auto pak chtěli prodat v Ostravě. „Pachatelé mezi sebou hovořili, jako kdyby ani nešlo o skutečnost, ale o nějakou počítačovou hru,“ řekl k případu kriminalista Miroslav Klusáček, který se podílel na jejich dopadení. Mladíci se podle něj domlouvali i na tom, že bude nutné odstranit komplice, který se postará o převod peněz. Dva ze tří mladíků byli obviněni z pokusu loupeže. Aktivity jejich komplice dále vyšetřují kriminalisté.