V noci nasněžilo, silnice zůstávají sjízdné

Praha – V noci opět začalo sněžit. Nešlo sice o žádnou mimořádnou vánici, ale místy napadlo až pět centimetrů nového sněhu. Sněhové přeháňky se občas vyskytují i ráno. Přesto zůstávají všechny komunikace sjízdné, motoristé by ale měli řídit opatrně a připravit se, že řada silnic klouže.

Teploty se v celé zemi pohybují pod nulou, na severu Moravy se blíží průměrné teploty i k minus deseti stupňům. Meteorologové ale očekávají, že během dnes stoupnou teploty k nule, na některých místech ji i mírně překonají. Naopak na horách bude celý den mrznout. V Čechách a na Českomoravské vrchovině se během dne mohou objevit mrznoucí srážky.

Noční a ranní sněžení bylo patrné v Libereckém kraji a to nejen na horách. Tam však připadlo až pět centimetrů nového sněhu, na řadě míst sněží stále. Hlavní tahy jsou chemicky ošetřeny, sníh na nich proto taje, silnice nižších tříd jsou však vesměs pokryty uježděným sněhem, který namrzá.

Na namrzlý sníh upozorňují silničáři i v dalších hornatých krajích – například Královéhradeckém, Pardubickém nebo Vysočině. V těchto regionech však už nesněží, hlavní tahy jsou holé a často i suché.