I na Štědrý den se lyžuje - v Krkonoších a Orlických horách

Špindlerův Mlýn – Dnešní deštivé počasí sice lyžování nikterak nepřeje, přesto však byly vleky na Štědrý den v Krkonoších a Orlických horách v provozu. Některá střediska měla dnes pro lyžaře i mimořádné vánoční výhody. Například Skiareál Špindlerův Mlýn navštívilo kolem dvou tisíc lidí.

V Peci pod Sněžkou leží na sjezdovkách od 30 do 80 centimetrů sněhu. „Lidé přijeli, ale dopoledne pršelo, takže to kolem 11:00 většina sbalila a odjela,“ uvedl František Vambera z areálu Ski Pec, kde se dnes do 13:00 tradičně lyžovalo zdarma.

Současná obleva podle něj podmínky příliš nezhorší, neboť se má ochladit. Ve Špindlerově Mlýně jsou v provozu všechny lanovky a vleky, celkem asi 25 kilometrů sjezdových tratí. Sněhová pokrývka místy dosahuje i více než jednoho metru.

V provozu je na Štědrý den rovněž středisko v Herlíkovicích, které nabízí lyžařům 12,4 kilometru upravených sjezdovek. Ve vyšších partiích je až 60 centimetrů sněhu.

Lyžovalo se také v Říčkách v Orlických horách, k dispozici je černá, modrá i červená sjezdovka i běžecké tratě. Dobré podmínky má i centrum v Deštném a v Červené Vodě, kde tento víkend platí speciální vánoční slevy.