Dva bezdomovci zřejmě nepřežili chladnou noc

Praha - Záchranáři dnes v hlavním městě vyjížděli ke dvěma mrtvým mužům, zřejmě šlo o bezdomovce. Jeden z nich zemřel na srdeční selhání, příčina smrti druhého muže není podle mluvčí pražských záchranářů Jiřiny Ernestové oficiálně určena. Vyloučeno ale není, že zemřel kvůli podchlazení. Tato zima už si tak na pražských ulicích zřejmě vyžádala osm obětí, v porovnání s minulými roky je ovšem letošní zima mírná. Například loni hlásily policejní statistiky kvůli dřívějšímu nástupu mrazů dvakrát víc obětí v řadách bezdomovců.

Kolem 6:00 vyjížděli záchranáři do Arkalycké ulice v Praze 4, kde byl nalezen asi padesátiletý muž. „Přivolaný lékař mohl pouze konstatovat smrt. Zatím není jasná příčina, tu by měla definitivně objasnit nařízená pitva,“ uvedla Ernestová. Cizí zavinění bylo předběžně vyloučeno.   

Druhý muž byl nalezen zhruba v 11:00 v Ocelářské ulici v Praze 9. „Padesátiletého muže jsme našli již bez známek života. Příčinou smrti bylo srdeční selhání,“ dodala mluvčí s tím, že také v tomto případě byla nařízena pitva.

Reportáž Evy Davidové (zdroj: ČT24)