Na silnici v Ludgeřovicích zahynula mladá řidička

Ludgeřovice – Při nehodě v Ludgeřovicích u Ostravy přišla o život mladá řidička. S vozem sjela do potoka. Zraněním na místě podlehla. Další nehoda se stala v Ostravě-Proskovicích, kde zřejmě opilého muže srazil vůz. Během letošních Vánoc tak na silnicích zemřelo už pět lidí.

Namoklá ulice mezi rodinnými domky v Ludgeřovicích se stala osudnou mladé řidičce. Při výjezdu ze zatáčky skončila v potoce a auto se zastavilo až o plynové potrubí a mostek. „Byli jsme vysláni k dopravní nehodě jednoho vozidla s jednou zraněnou osobou, na místě zasahovaly dvě profesionální jednotky. Po vyproštění jsme osobu předali záchranné službě na ošetření,“ uvedl Radim Czyž, velitel zásahu, Hasičská záchranná služba Moravskoslezského kraje.

„Utrpěla zranění, které bylo neslučitelné se životem. Příčiny nehody zatím nejsou známy,“ uvedl Dalibor Prusek z ostravské policie. Auto museli hasiči z potoka vytáhnout speciálním jeřábem. Vůz se jim nakonec podařilo vyprostit dvě hodiny po nehodě. Důvod, proč se s ním mladá řidička ocitla mimo silnici, budou policisté znát až v příštích dnech.

Reportáž Radka Wiglasze (zdroj: ČT24)

V Ostravě pod koly auta zemřel muž

K další nehodě došlo nedaleko restaurace v ostravské městské části Proskovice. „Okolo 18:30 tam osmačtyřicetiletý muž zřejmě vrávoravě vstoupil či upadl z bezprostřední blízkosti do jízdní dráhy vozu značky Škoda Octavia,“ řekla ČTK mluvčí ostravské policie Gabriela Holčáková.

Muž byl v době příjezdu záchranářů v bezvědomí a nedýchal. Po přibližně 20 minutách resuscitace se posádce sanitky podařilo činnost pacientova srdce obnovit. Po chvíli ale jeho srdce opět selhalo. „Přes veškerou péči se muže nepodařilo zachránit a lékař byl nucen po hodinovém úsilí konstatovat smrt zraněného,“ řekl mluvčí moravskoslezských záchranářů Lukáš Humpl.