Teplé počasí lyžařům nepřeje, hotely mají přesto plno

Špindlerův Mlýn – Nezvykle teplé počasí kazí letos radost lyžařům i ostatním milovníkům zimních radovánek. Kvůli oblevě je sníh těžký a teploty nad nulou neumožňují ani uměle zasněžovat. Většina středisek v Krkonoších, Jeseníkách i Krušných horách je ale v provozu a budou v provozu i na silvestra.

Letošní zima má od té bílé hodně daleko, především díky vysokým teplotám. Za extrémně vysoké teploty může letos podle meteorologů západní proudění, které přineslo teplý oceánský vzduch. Rtuť teploměru několikrát vyšplhala až k deseti stupňům nad nulou. 

Těžkou sezonu tak zažívají střediska v níže položených oblastech. Vysoké teploty posledních dní zlikvidovaly poslední zbytky umělého sněhu a teploty nad nulou neumožňují ani uměle zasněžovat.

Přece jen o něco lépe jsou na tom výše položená lyžařská střediska. Na silvestra pojede většina vleků v Krkonoších, Krušných horách i v Jeseníkách. A přestože podmínky pro lyžování nejsou zrovna ideální, hotely mají téměř plno. Konec roku bude snad ale přece jen ve znamení zimy. Už v pátek má začít sněžit i v nížinách. A sníh má podle meteorologů vydržet až do Nového roku.

Počasí lyžařům nepřeje (zdroj: ČT24)