V kasinu Happy Day na Václavském náměstí vypukl požár

Praha – V kasinu Happy Day na Václavském náměstí vypukl dnes odpoledne požár. Na místo dorazily hasičské jednotky. Evakuováno muselo být podle mluvčí pražské policie Evy Stulíkové zhruba 50 lidí, vyklizen by však měl být postupně celý dům. Na místo dorazila také záchranná služba. Zhruba po hodině byl zásah ukončen a prostory se nyní odvětrávají.

Podle Stulíkové vznikl požár ve sklepních prostorách domu a ve spodním patře. Oznámení policie přijala ve 13:15. Místo je obehnané páskou. Na zásahu se podílí deset hasičských vozů a množství policejních aut. Hasiči prozkoumávají v dýchacích maskách strop u vchodu do kasina.

Hasiči měli nejdřív podezření, že hoří v podzemních prostorách. Proto muselo dojít k násilnému vstupu do zakouřeného prostoru. Nakonec, po nalezení ohniska požáru, bylo zjištěno, že se jednalo o požár elektroinstalace nad vstupním portálem. Hasiči sice do budovy natáhli několik hadic, požár ale nakonec uhasili přístrojem se stlačeným oxidem uhličitým.

Hašení požáru přední část kasina znečistilo. Zaměstnanci proto odpoledne čistili koberce i hrací automaty a připravovali podnik na znovuotevření. V druhé části kasina již u baru seděli hosté.

Požár v kasinu Happy Day (zdroj: ČT24)