Hasiče už zaměstnávaly první silvestrovské požáry

Praha/Pustějov - Hasiči už zaznamenali první silvestrovské požáry a dál zůstávají v plném nasazení. Jen v Praze od rána zasahovali devětkrát - naposledy ve Vokovicích, kde hořelo hned dvakrát. V bytě v Arabské ulici a už dopoledne o několik bloků dál v Tobrucké. Hořelo i v Pustějově na Novojičínsku - při požáru dvou hospodářských budov zasahovalo okolo páté ráno deset jednotek.

Před polednem přijali hasiči hlášení o požáru panelového bytu v Tobrucké ulici v pražských Vokovicích. Na místo dorazili čtyři hasičské jednotky. Při požáru se zranili se dva lidé, 82letá žena těžce. Celkem se už v Praze zranilo pět lidí.

Nad ránem lehla v Pustějově popelem hospodářská stavení

Dvě hospodářské budovy s truhlářskou dílnou, dílnou na opravu zemědělské techniky a s uskladněným senem a slámou vyhořely dnes ráno v Pustějově na Novojičínsku. Požár způsobil škodu předběžně odhadovanou na dva miliony korun, nikdo při něm neutrpěl zranění. Oheň hasilo deset hasičských jednotek, příčinu požáru zjišťují vyšetřovatelé hasičů a policie.

Oheň, který vypukl kolem půl páté ráno, ohrožoval i sousední rodinný dům, ten se ale hasičům nakonec podařilo uchránit. Požár dostali pod kontrolu zhruba za hodinu. Zachránili i ustájený dobytek a drůbež a část hořícího objektu.

Při požáru sklepa domu v Přerově evakuovali hasiči 15 lidí

Kvůli rozsáhlému požáru sklepa v jednom z domů v Přerově museli dnes odpoledne evakuovat hasiči 15 lidí. Oheň se jim podařilo zlikvidovat zhruba po dvou hodinách, lidé se pak mohli vrátit zpět do svých domovů. Příčina požáru i výše škody se stále vyšetřuje. Hořet začalo v jednom z domů v Husově ulici, kde žijí převážně Romové. Oheň na místě likvidovaly tři jednotky profesionálních i dobrovolných hasičů.