Auta s chodci si v Ústeckém kraji nerozumějí

Louny – Už třetí chodec za poslední týden zemřel v Ústeckém kraji po střetu s autem. Dodávka srazila ve střetu večer v Lounech čtyřiatřicetiletou ženu, která přecházela hlavní silnici na mostě. Na místě zahynula. Příčinu nehody policisté vyšetřují. Nestala se na přechodu, ten na msítě vůbec není, třiatřicetiletému řidiči však hrozí obvinění z usmrcení z nedbalosti.

Tragická nehoda se stala krátce před sedmou hodinou večer v křižovatce mostecké silnice s Měleckou ulicí. Na místě, kterému místní říkají U Elopsu, není přechod pro chodce. Chodkyně se přesto rozhodla rušnou státní silnici přejít. „Ve směru od Mostu na Louny jel řidič s osobním vozidlem značky VW Multivan a v prostoru křižovatky srazil chodkyni, přecházející od sídliště k firmě Elops. Mladá chodkyně utrpěla při nehodě smrtelná zranění,“ uvedla polocejní mluvčí Střelcová.

Chodkyně v Lounech byla už třetí, která v Ústeckém kraji zahynula během jediného týdne. Všechny smrtelné nehody se staly za tmy, mimo městskou zástavbu a v místě, kde auta jezdí docela rychle. Nejprve zahynul 28. prosince muž, kterého srazila policejní dodávka poblíž průmyslové zóny Triangle u Žatce, 2. ledna zahynul další muž přecházející u Komořan čtyřproudovou silnici z Mostu do Chomutova.