V Budějovicích roste druhý zimní stadion

České Budějovice – Halu za 150 milionů korun staví bývalý hokejový reprezentant Jaroslav Pouzar v Českých Budějovicích. Zakládá zároveň druhý hokejový klub pro mládež, Českobudějovické lvy. Chce, aby ledovou plochu využívaly také děti ze sociálně slabých rodin. Projekt má ale i své kritiky.

Vedle současného zimního stadionu se dvěma ledovými plochami roste v jihočeské metropoli další hokejová hala, soukromá. Prostor by tu měla dostat hlavně mládež, jak říká autor nápadu a bývalý hokejista Jaroslav Pouzar. V areálu bývalých kasáren tak bude mít svou základnu také nový klub. Ten má vychovávat mladé hokejisty pro ligové týmy. Nová hala bude sloužit také dětem ze sociálně slabších rodin.

Vedení hokejového klubu HC Mountfield se nechtělo vyjádřit, nekonkrétní je i postoj radnice. Pouzar chce do projektu zapojit školy – zejména ty, kam děti ze sociálně slabých rodin chodí. Jestli ale takový projekt získá finanční podporu radních, zatím jasné není. Náměstek budějovického primátora Petr Podhola (ČSSD) však připustil, že diskusi se radnice nebrání.

Reportáž Veroniky Kabátové (zdroj: ČT24)

Majitel chce halu hlavně pronajímat na letní soustředění sportovců, ale i hobby týmům a veřejnosti. Že by se stadion neuživil, se nebojí. Uvažuje dokonce nad další ledovou plochou. Zimní stadion by měl být dostavěn na podzim a hned poté uveden do provozu.