Muž si včas všiml požáru, zachránil svého souseda

Mladějovice (Olomoucko) – Nebýt statečného souseda, muž z Mladějovic na Olomoucku by nejspíš zahynul. Záchrany ze zakouřené místnosti vedle hořící kuchyně se dočkal v poslední chvíli, když si obyvatel protějšího domu požáru všimnul a přispěchal na pomoc. Až později přijeli hasiči, kteří požár zlikvidovali a nyní vyšetřují jeho příčinu.

Hořela kuchyň rodinného domku o rozměrech zhruba pět krát čtyři metry. „Plameny místnost zcela zničily a došlo i k částečnému zahoření na chodbě domu,“ uvedl mluvčí krajského hasičského sboru Zdeněk Hošák. Hasiči se o požáru dozvěděli v pondělí v půl desáté večer.

V hořícím domku zůstal uvězněn čtyřicetiletý muž, který pobýval v místnosti vedle hořící kuchyně a dusil ho hustý dým. Na pomoc mu přišel soused z protějšího domu. „Vynesl jej před dům a poskytnul první pomoc. Hasiči ihned po příjezdu zahájili resuscitaci zraněného do příjezdu lékařské pomoci zdravotnické záchranné služby,“ přiblížil mluvčí hasičů. Nyní už zachráněný není ohrožen na životě. „Byl ve stabilizovaném stavu, nadýchal se zplodin. Převezli jsme ho k dalšímu vyšetření,“ uvedl náměstek ředitele záchranné služby Jan Weinberg.

Při požáru, který likvidovalo pět hasičských jednotek, vznikla stotisícová škoda. Jak vznikl, zatím není zřejmé.