V havarovaném autě zahynul chlapec

Malešov (Kutnohorsko) – Chlapec, který seděl na zadním sedadle osobního auta, zahynul při nehodě mezi Malešovem a Poličany na Kutnohorsku. Malý vůz řídila jeho matka, která však nad autem ztratila kontrolu a to v zatáčce vylétlo ze silnice. Sama vyvázla sice bez zranění, ale těžce psychicky otřesena.

Tragická nehoda se stala v úterý večer po sedmé hodině. Vůz typu Ford Ka po výjezdu z pravotočivé zatáčky vyjel do protisměru, kde narazil do vysokého svahu. Dítě, které sedělo na zadním sedadle, utrpělo vážná poranění.

Chlapec byl v bezvědomí a nedýchal. Ihned se dočkal první pomoci od svědka projíždějícího kolem, záhy ho do péče převzala záchranná služba, ani snaha lékařů však nepomohla. „Ve 20:04 hodin lékař ukončil oživovací pokusy a u dítěte konstatoval exitus,“ uvedl mluvčí středočeských hasičů Luboš Kovanda.

Podle policejního mluvčího Daniela Votroubka žena před jízdou nepila alkohol. Po nehodě byla ve špatném psychickém stavu, do péče ji proto převzal příslušník posttraumatického týmu a později policejní psycholožka.