Cyklista napadl řidiče a poničil jeho auto

Jihlava – Až dva roky za mřížemi může strávit muž, který se v Jihlavě při jízdě na kole střetl s osobním autem a následně napadl řidiče a poškodil jeho vůz. Řidiče poranil natolik, že skončil v nemocnici, a způsobil nejméně pětapadesátitisícovou škodu. Po příjezdu policie se navíc odmítl podrobit dechové zkoušce.

Automobil s cyklistou se bočně střetli v úterý odpoledne v Brněnské ulici v Jihlavě. Dvaačtyřicetiletý muž spadl z kola na chodník, ihned ale vyskočil a vrhl se na řidiče, jenž se staral o cyklistovo zdraví. „Nebyl po pádu zraněn. Po střetu u auta ukopl zpětné zrcátko, na auto hodil kolo a fyzicky napadl jednadvacetiletého řidiče. Opakovaně ho udeřil pěstí a poté ho i kopal,“ popsala policejní mluvčí Jana Kroutilová.

Zatímco zbitý řidič skončil v nemocnici, na agresora se zaměřili policisté. Chtěli u něj provést dechovou zkoušku, to však cyklista odmítl. Nyní mu hrozí až dva roky vězení za výtržnictví a navíc nemalé výdaje. Kvůli odmítnuté dechové zkoušce může dostat až padesátitisícovou pokutu, navíc způsobil škodu 50 tisíc korun na autě, pět tisíc na svém kole, když jím hodil na vůz, a další dosud nevyčíslenou škodu na oblečení muže, kterého napadl.

Agresivní však občas bývají i řidiči. V pondělí odpoledne se obzvlášť bezohledně zachoval neznámý muž v Kladně, který svým vozidlem vjel na přechod, po němž právě šly dvě dívky, které měly zelenou. Řidič je svým vozem srazil, obě dívky utrpěly zranění. Místo pomoci se však dočkaly pouze nadávek. Poté řidič ujel, policie po něm pátrá.