V Mladé Boleslavi vykolejil nákladní vlak

Mladá Boleslav – V Mladé Boleslavi v noci vykolejil nákladní vlak v úseku mezi hlavním nádražím a stanicí Mladá Boleslav město. Na přilehlé trati s častou dálkovou dopravou bylo kvůli odstraňování následků několikahodinové omezení, vlaky tudy začaly jezdit až před polednem. Omezení na regionální trati trvalo až do večera. Nehoda se obešla bez zranění. Nákladní vlak pravděpodobně vykolejil kvůli stavu trati. Patrně tam byly křivé koleje.

Nejdelší výluka postihla všechny osobní vlaky v úseku Mladá Boleslav hlavní nádraží a Mladá Boleslav město, která podle mluvčí ČD Kateřiny Šubové skončila po 18:00. Do té doby cestující na regionální trati mezi mladoboleslavskými stanicemi vozily náhradní autobusy. Omezení se ale nevyhnula ani rychlíkům v úseku z Mladé Boleslavi do Mnichova Hradiště, kde také musely dopoledne jezdit náhradní autobusy. Dálková trať, kudy jezdí rychlíky směrem na Turnov, byla podle Šubové zprovozněna před 12:00. „Nehoda na dálkové trati dopoledne omezila kolem 20 spojů,“ dodala mluvčí. Vykolejený vlak podle mluvčí na regionální trati omezil kolem 30 spojů.

Vlak společnosti ČD Cargo havaroval krátce před půlnocí. Z kolejí vypadly čtyři vagony, podle mluvčího Drážní inspekce Martina Drápala šlo o čtvrtý až osmý vůz soupravy. Nehoda se stala v místě, kde je zavedena pomalá rychlost deset kilometrů v hodině. To zřejmě souviselo i s příčinou nehody. „Pravděpodobnou příčinou nehody byl stav kolejí,“ uvedl Drápal. Při vykolejení vznikla asi dvacetitisícová škoda.