Venkovní kluziště se na pražské Štvanici otevře v neděli

Praha - Na pražském ostrově Štvanice se v neděli dopoledne otevře venkovní kluziště, které v minulých dnech vyrostlo na místě zbouraného zimního stadionu. Zájemci si budou moci zabruslit denně od 10:30 do 21:20, jak potvrdila mluvčí pražského magistrátu Tereza Krásenská.

Kluziště bude mít rozměry 15 krát 30 metrů. Za jeden blok bruslení, který bude trvat asi dvě až dvě a půl hodiny, zaplatí dospělí 50 korun. Děti do tří let budou mít bruslení zdarma. Děti od čtyř do 14 let mohou bezplatně bruslit každý den do 15:00, poté zaplatí 30 korun za jeden blok. Půjčení bruslí vyjde na 40 korun, zájemci si ale musí připravit také vratnou kauci ve výši 500 korun. Provozovatelem kluziště bude společnost ČKD chlazení. Smlouvu s dodavatelem město uzavřelo už před Vánoci.

Na Štvanici se v minulosti bruslilo v památkově chráněném zimním stadionu. Za posledních několik let ale velmi zchátral, loni se na něm dokonce propadla střecha. Poté byl uzavřen a v květnu zbourán, což vyvolalo silnou kritiku.

Praha Štvanici před lety pronajala firmě Meridianspa, která měla ostrov opravit, s pracemi ale nezačala. Bránily jí v tom také soudní spory o pronájem zimního stadionu mezi městem a jiným soukromníkem. Praha loni rozhodla, že smlouvu vypoví. Meridianspa ale s výpovědí nesouhlasí, hlavnímu městu hrozí soudním sporem.