V Martiněvsi shořela historická roubenka

Martiněves (Děčínsko) – V Martiněvsi u Jílového dnes shořela historická roubenka. Čtyři hasičské sbory zlikvidovaly oheň už za hodinu po jeho nahlášení, ale dřevěnou stavbu se zachránit nepodařilo. V době požáru v domě nikdo naštěstí nebyl. Kvůli zásahu byla ale na šest hodin zbržděna doprava na silnici mezi Děčínem a Teplicemi.

Požár vypukl kolem páté hodiny ranní. První hasičská jednotka tu byla asi deset minut po nahlášení. Ani rychlý zásah ale nepomohl. „Rozsah požáru byl takový, že v současnosti už je stavba určená k demolici,“ řekl Jiří Hykl z děčínského hasičského záchranného sboru.

Roubenka byla už delší čas neobydlená. V tom vidí lidé ze vsi hlavní problém. „Byla už asi půl roku na prodej,“ potvrdil velitel dobrovolných hasičů z Jílového Pavel Mošner. Příčiny vzniku ohně se vyšetřují, hasiči zatím připouštějí nedbalost i úmyslné zapálení.

Trámy a krytinu, které ohrožovaly provoz na silnici, odstranili hasiči po poledni. Od té doby už mohou auta Martiněvsí jezdit znovu v obou směrech.

Reportáž Jana Stuchlíka (zdroj: ČT24)