Smrtelná nehoda na Plzeňsku: dva mrtví, 6 zraněných

Všeruby (Plzeňsko) – Při nedělní nehodě pěti aut nedaleko Všerub zahynuli dva lidé, dalšch šest osob záchranáři převezli do nemocnice. Zraněni ale byli jen čtyři, z toho jedno dítě, jejich zranění by ale neměla být vážná. Na místě zasahoval vrtulník a tři sanitky. Hlavní tah z Plzně na Karlovy Vary museli policisté kvůli nehodě uzavřít.

K neštěstí došlo v neděli kolem půl osmé večer na hlavním tahu z Plzně do Karlových Varů nedaleko Úněšova. Podle informací ČT na místě zemřeli muž a žena ve věku kolem čtyřiceti let, přičemž obě oběti seděly v jednom autě, které srážku odneslo nejvíce. Nikdo další v tomto vozidle nejel.

Záchranáři odvezli do nemocnice 6 lidí. Mezi zraněnými byla matka se třemi dětmi ve věku čtyři měsíce, dva a čtyři roky. Nejstarší z nich mělo zlámané obě nohy. Další dva dospělí si stěžovali na bolesti za krkem kvůli nárazu. Vyšetření v nemocnici mělo vyloučit vážnější zranění. Na místě zasahoval vrtulník a tři sanitky.

K hromadné kolizi došlo na hlavním tahu z Plzně na Karlovy Vary. Auta se zde srazila v obou směrech. Podle policejní mluvčí Dany Ladmanové byla kvůli nehodě silnice v místě uzavřená a hlídka směřovala dopravu na objízdnou trasu.

První kolize se nejspíš stala, když do dráhy automobilu značky Chevrolet vběhla srna. Vozidlo Hyundai, které jelo za Chevroletem, stihlo zabrzdit, ale do něj zezadu narazila Škoda Octavia. Nárazu do ní se zezadu zřejmě chtěl vyhnout řidič dalšího vozu a vybočil do protisměru, kde se ale čelně střetl s dalším osobním autem. Obě osoby zemřely právě při čelní srážce. Příčiny a míru zavinění policie šetří.