Útok v českolipském baru muž téměř nepřežil

Česká Lípa – Na pokraji smrti se ocitl muž, kterého v baru na českolipském sídlišti Sever kdosi pobodal. Podle svědka, který dvaačtyřicetiletého muže s probodnutým břichem nalezl na toaletě, na něj zaútočili dva další muži, aby mu mohli ukrást peněženku. Pobodaného ještě v noci lékaři v českolipské nemocnici operovali, podle záchranářů byl v ohrožení života.

Informaci serveru Denik.cz, že útočila dvojice Romů kvůli peněžence, policisté nechtěli komentovat. „V tuto chvíli jsme na počátku vyšetřování a teprve zjišťujeme průběh incidentu a okolnosti vzniku zranění,“ uvedla policejní mluvčí Ivana Baláková. Jasněji budou vyšetřovatelé mít poté, co pobodaného vyslechnou.

Zraněný muž je ve velmi vážném stavu, podle mluvčího českolipské nemocnice Petra Pokolného však už je stabilizován. V noci tomu tak nebylo, zranění byla natolik vážná, že se zdravotníci neopovážili přepravit ho na traumatologii do Liberce. „Transport pro něj mohl být život ohrožující,“ zdůraznila mluvčí záchranné služby Lenka Markovičová. Po noční operaci zůstává pobodaný muž na jednotce intenzivní péče.

Závažný trestný čin se v České Lípě stal i v sobotu, kdy šestadvacetiletý muž v bytě na sídlišti Špičák ubodal svou matku a babičku. Muže policie zadržela a obvinila z vraždy. Hrozí mu až výjimečný trest. Soud jej v pondělí poslal do vazby.