Uražený bezdomovec ohlásil bomby na nádražích

Praha – Uložení bomb na pražském Masarykově nádraží a nedalekém Ústředním autobusovém nádraží Florenc zřejmě ohlásil bezdomovec, kterého předtím zaměstnanci stanic vykázali z prostor pro cestující. Oba vytížené dopravní uzly byly kvůli výhružnému telefonátu o víkendu několik hodin uzavřeny. Podle policejního mluvčího Tomáše Hulana se bezdomovec ke svým činům přiznal. Za šíření poplašné zprávy mu hrozí až tři roky vězení.

Pětapadesátiletý bezdomovec chtěl víkend strávit v terminálu na autobusovém nádraží v centru Prahy. Když ho v sobotu zaměstnanci Florence vyhodili, nelenil a zatelefonoval na policii, které oznámil uložení bomby v prostorách autobusového nádraží. To bylo většinu sobotního odpoledne uzavřeno, pyrotechnici žádnou výbušninu nenašli.

V neděli zkoušel bezdomovec štěstí na nedalekém Masarykově nádraží, kde se ale také potázal se zlou. Železničářům se pomstil stejně jako o den dříve zaměstnancům autobusového nádraží a ohlásil policii další bombu. Zatímco pyrotechnici výbušninu opět marně hledali, kriminalisté začali pátrat po ohlašovateli. Za dva dny dopadli bezdomovce, který se s k výhružným telefonátům přiznal s tím, že šlo o pomstu těm, kteří ho z obou nádraží vyhodili.