Při dopravní nehodě na Šumpersku zemřel dnes ráno řidič

Mohelnice - Tři auta se dnes časně ráno srazila na rychlostní silnici u Mohelnice na Šumpersku. Při nehodě zemřel řidič dodávky, další z řidičů utrpěl vážná poranění a skončil v olomoucké fakultní nemocnici. Roli při tragické nehodě hrála také namrzlá vozovka. Hlavní tah mezi Mohelnicí a Hradcem Králové byl v místě nehody zhruba pět a půl hodiny zcela uzavřen.

Nehoda se stala ve 4.00. „Třiatřicetiletý řidič dodávky značky Fiat Ducato ze Zábřežska jel od Studené Loučky na Mohelnici, kdy přejel do protisměru a narazil do tahače Renault Magnum, který řídil třiatřicetiletý muž z Olomoucka. Dodávka se odrazila a skončila zpět v pravém jízdním pruhu, kdy do ní zezadu narazilo nákladní vozidlo Iveco, které řídil třiapadesátiletý muž z Lanškrouna,“ uvedl mluvčí šumperské policie Josef Bednařík.

Podle policistů byla v době nehody vozovka namrzlá. „Řidič se zřejmě dostal do protisměru kvůli namrzlé vozovce a nepřiměřené rychlosti,“ doplnil policejní mluvčí. Řidič dodávky, který nehodu zavinil, utrpěl těžká zranění, kterým na místě podlehl. Po střetu s jeho vozem zůstal v nákladním vozidle uvězněný třiatřicetiletý řidič z Olomouce. Hasiči mu pomocí hydraulického vyprošťovacího zařízení uvolnili zaklíněné nohy a předali jej záchranářům. „Muž utrpěl otřes mozku, zlomeninu ruky a pohmožděniny. Byl odvezen do olomoucké fakultní nemocnice,“ řekl náměstek ředitele krajské záchranné služby Jan Weinberg. Řidič vozu Iveco se zranil lehce.

Reportáž Evy Knajblové (zdroj: ČT24)

Hasiči na místě likvidovali velký únik provozních kapalin ze všech havarovaných automobilů. Škodu na vozidlech odhadli policisté na 800 000 korun. Nehoda zkomplikovala na několik hodin dopravu na hlavním tahu mezi Mohelnicí a Hradcem Králové. Provoz zde byl zcela zastaven. Policisté řídili dopravu kyvadlově, zcela obnovit se jim ji podařilo ještě během dopoledne.